Char Kuey Teow

Assalamualaikum dan hai :) hye

Hari ini ialah hari Jumaat. Well.. dah namanya pun hari cuti.. everything gonna be slow in motion :P 

Breakfast hari ni start masak pada jam 9 pagi .. woha! biasalah tu bagi keluarga kami .. hihihih.. kami masak char kuey teow..

ini ialah pertama kali aku masak makanan ini.. and tak berapa tahu sangat macam mana rupa char kuey teow yang sepatutnya.. lagi-lagi bila makan di luar tak pernah order makanan ni.. hahaha

so.. bila nak update post ni baru terfikir nak tanya Mrs Google Image macam mana sebenarnya rupa Char Kuey Tiow.. ok fine.. rupa-rupanya Char Kuy Tiow ni berkuah .. hahahhaha... patutlah mak suruh angkat cepat-cepat.. tapi aku boleh pula nak angkat lambat-lambat sebab pelik kenapa berkuah sangat.. aku fikirkan makanan ini kering macam mee goreng yang lain.. muwahahahah

so... inilah hasilnya.. well... first time buat kan.. takdalah teruk sangat rupa dia.. rasa pun sedap sahaja aku rasa.. muwahahah...

hari ni sediakan 6 pinggan Char Kuey Teow, and mak cakap setiap pinggan kena masak asing-asing.. means kena masak 6 kali ... iskhh iskshhh isskhhh... so .. rasa setiap pinggan adalah berlainan.. 

my big bo Izzat kata Char Kuey Teow dia, lada tak di tumis betul-betul.. so perut dia rasa 'panas'

well... pinggan yang lain rasa ok je.. well done Syafiqah... kehehehehh

pinggan ayah ~ macam biasa
pinggan mak ~ banyak taugeh
pinggan izzat ~ extra everything
pinggan saya ~ letak taugeh sikitt je.. walaupun tak suka taugeh.. sebab mak kata kalau tak letak taugeh rasa dia lain
pinggan ilham ~ tak ada taugeh
pinggan idah ~ tak letak cili ~ tapi dia tak nak makan.. just makan udang -_- ... 

sekian. ~ tengah hari my big bo Izzat yang masak ~ Ayam Masak Merah ~



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...